Legendární režisér Godard v Cannes překvapil novináře. Na tiskovku se připojil přes mobil

ČTK

Legendární francouzsko-švýcarský režisér Jean-Luc Godard dnes na filmovém festivalu v Cannes překvapil novináře, když se místo toho, aby na tiskovou konferenci ke svému snímku Le livre d'image (Obrazová kniha) přišel osobně, připojil prostřednictvím mobilní aplikace pro videokonference FaceTime. Podle agentury AP byl téměř 45minutový výstup 87letého umělce dosud jedním z nejpodivnějších okamžiků letošního festivalu v Cannes.

Na páteční promítání svého snímku tematicky zaměřeného na arabský svět sice Godard nedorazil, prostřednictvím videa přenášeného přes mobilní aplikaci FaceTime ale dnes ochotně odpovídal na dotazy novinářů. Podle agentury DPA byla většinou vidět jen režisérova hlava a občas jen její část. Kde se Godard v okamžiku videopřenosu nacházel, není jasné, neboť za ním byla vidět jen bílá stěna.

Na otázku, zda chce i přes vysoký věk nadále tvořit, Godard odpověděl, že pokud bude moci, tak rozhodně ano. "To opravdu nezáleží na mě. Záleží to na mých nohách, hodně na mých rukách a trochu i na mých očích," uvedl klasik francouzského filmu.

sinfin.digital