Rusko? Země teroristů, hrdlořezů a zlodějů. Nikdy nevíte, co vám primitivové provedou, psal novinář Babčenko

tapolitika.cz

Nebojácný reportér a kritik putinovského Ruska Arkadij Babčenko šel v textech nadoraz. Babčenko v minulosti kvůli rizikům pro sebe a svoji rodinu Rusko opustil a několik měsíců pobýval i v Praze. Překlady jeho textů do češtiny vydával server TaPolitika.cz. Níže najdete vybrané pasáže s odkazy.

Arkadij Babčenko byl velkým kritikem ruské politiky a jejího směřování. Byl velkým kritikem nejen režimu, nastoleného Kremlem (Putinem), ale celé společnosti. Ve svých textech psal o infantilismu ruského světa.

  • Infantilismus je v první řadě neschopnost nést odpovědnost za vlastní činy. Neschopnost vidět příčinné vztahy a pochopit, že určité činy mají určité následky. Je to dětská bezprostřednost ve vnímání světa. Infantilní svět je totiž velmi jednoduchý. Američani zavinili pokles ceny ropy. Američani zařídili revoluci na Ukrajině. Amerika Rusy nenávidí. A proto nám poslala židy a liberály. A židé Rotenbergové ukradli všechny peníze. Ale Putin je dobrý. V takovém světě není místo pro půltóny a složité myšlenkové konstrukce. Jeho hlavní vlastností je primitivnost.

Zeman dal Babišovi nůž na krk. Část ANO nás podrazila, chtějí vládnout s Okamurou, říká Zimola

sinfin.digital