Soud začal projednávat žalobu sestry Marešové na Vltava Labe Media. Média z nevinné ženy udělala vražedkyni

ČTK

lup

Soud začal projednávat žalobu zdravotní sestry Věry Marešové na vydavatelství Vltava Labe Media (VLM). Žena, která čelila obžalobě z vražd pacientů v rumburské nemocnici a kterou soudy nakonec osvobodily, tvrdí, že při informování o jejím případu novináři nerespektovali presumpci neviny. Požaduje po VLM 2,6 milionu korun, vydavatelství jí uhradilo 100 tisíc korun. Soud dnes jednání přerušil, pokračovat bude v říjnu. Marešová podala žalobu i na další vydavatele.

Nejde o to, že by média o trestním stíhání nemohla informovat veřejnost, ale o to, jak informují, řekl dnes u soudu právník Marešové Jan Poláček. Původně Marešová v žalobě žádala 2,7 milionu korun, vydavatelství se jí ale ještě před zahájením soudního jednání omluvilo a zaplatilo 100.000 korun. Marešová nyní u soudu žádá doplacení zbytku nároku. Vltava Labe Media vydává mimo jiné noviny Deník.

Marešová čelila obžalobě z toho, že v letech 2010 až 2014 podávala pacientům v rumburské nemocnici silné dávky draslíku, po kterých jim selhalo srdce. Marešová byla obviněna z pěti vražd, soudy ji osvobodily. Nepodařilo se prokázat, že se skutek vůbec stal.

Tajné služby mají špinavé metody a jsou prolhané, Babčenka ale chápu, říká pro INFO.CZ ruský novinář

sinfin.digital