Parlamentní listy se soudí s projektem Konspiratori.sk. Nic nám nepřišlo, oponují autoři projektu

Manipulátoři.cz

Jan Cemper

Společnost OUR MEDIA a.s., která mj. zajišťuje chod zpravodajského serveru Parlamentní listy, vydala již minulou středu zprávu o tom, že Krajský soud v Bratislavě údajně vydal předběžné opatření týkající se internetové stránky www.konspiratori.sk a jím zveřejněných seznamů nedůvěryhodných stránek. Parlamentní listy tvrdí, že podle rozhodnutí soudu musí Konspiratori.sk (z již zméněného seznamu) odstranit slovní označení jejich webové stránky. Tedy domény parlamentnilisty.cz i všech subdomén.

„Zatím nám ze soudu nic nepřišlo, ani o tom nemáme žádnou informaci, neumíme se vyjádřit k něčemu, co zatím nemáme. Rádi se k tomu vyjádříme, když nám něco bude doručeno a prostudují si to naši právníci, do té doby se k tomu vyjadřovat nemá smysl,“ napsal nám na náš dotaz Ján Urbančík, ředitel projektu Konspirátoři.sk. Stránka Parlamentnílisty.cz tak zůstává na seznamu dezinformačních webů.

„Tvoříme seznam webů, o kterých členové naší komise mají pochybnosti o jejich důvěryhodnosti a kvalitě obsahu. Na těchto webech nedoporučujeme inzerovat a zároveň na ně nedoporučujeme odkazovat z vašich portálů. Je pouze na vás, jestli s naším seznamem souhlasíte a zda ho budete využívat. Seznam webů byl sestaven členy komise, na základě odborného posouzení webů podle jasně stanovených kritérií,“ píší autoři projektu. Kdo weby posuzuje se můžete podívat zde.

Tento seznam dezinformačních webů použil nedávno třeba Twiiter, když zablokoval možnost odkazovat na ty projekty, které šíří dezinformace. Jiří Ovčáček se pak zastal Parlamentních listů a Twitter blokování Parlamentních listy zrušil.

sinfin.digital