Malá kvůli opsané diplomce zrušila rozhovor a štáb z budovy vyvedla ochranka, tvrdí novináři z ČT

ČTK

lup

Ministryně spravedlnosti Taťána Malá je nadále pod tlakem kvůli opsaným diplomovým pracím. Podle novinářů České televize zrušila předem domluvený rozhovor a nechala štáb vyhodit ochrankou. Novopečenou členku Babišova kabinetu kritizuje i nevládní ODS. Místopředseda strany Martin Kupka uvedl, že Malá nemá ve vládě co dělat, když postavila své vzdělání na kopírování práce jiných. Média minulý týden informovala, že experti objevili opsané pasáže v diplomové práci Malé na soukromé vysoké škole v Bratislavě. Tento týden média upozornila, že opsané pasáže jsou i v diplomové práci Malé z brněnské Mendelovy univerzity.

O zrušeném interview na facebooku informovala novinářka Edita Horáková ze Zpravodajství ČT. Uvedla, že ministryně Malá rozhovor domluvený primárně na jiná témata zrušila, když zjistila, že by mohla padnout otázka i na její diplomovou práci. Z budovy poté podle Horákové štáb ČT vyprovodila ochranka.

Kladení dotazů na aktuální témata týkající se veřejně činných osob je standardem novinářské práce – zvlášť ve chvíli, kdy je aktéři sami od sebe nechtějí vysvětlovat a přecházejí je bez většího komentáře či rovnou mlčením. Úplné zrušení rozhovoru kvůli takovým důvodům je ale spíše výjimečné.

sinfin.digital