Noviny Daily News propustily kvůli poklesu reklamy polovinu redaktorů. V minulosti se pyšnily Pulitzerem

ČTK

raz

Newyorský list Daily News, který několikrát získal prestižní Pulitzerovu cenu, propustil polovinu redaktorů. Noviny, které byly založeny před 99 lety, se potýkají s prudkým poklesem příjmů z reklamy i čtenářské základny, informují místní média. Podle konkurenčního listu New York Post pracovalo do pondělního oznámení v Daily News kolem 85 žurnalistů.

"Redakční tým snižujeme asi o 50 procent a velkou část svého talentu zaměříme na aktuality, zejména v oblasti kriminality, občanské spravedlnosti a veřejné odpovědnosti," uvádí se ve zprávě vlastníka listu, společnosti Tronc, kterou zaslal zaměstnancům. Ti, kterých se týkalo propouštění, opustili redakci kolem pondělního poledne, někteří se slzami v očích, uvedla agentura Reuters.

"Není žádným tajemstvím, že jsem s Daily News čas od času nesouhlasil," napsal na twitteru newyorský starosta Bill de Blasio. "Chamtivé rozhodnutí firmy Tronc vyházet lidi ze zpravodajského sálu je špatné pro vládu a katastrofou pro New York. Tronc by měl list prodat někomu, kdo je oddaný místní žurnalistice," dodal starosta.

sinfin.digital