Česká tisková kancelář si připomněla 100 let existence. Denně přináší stovky zpráv, fotografií a přímé přenosy

ČTK

lup

Sté výročí svého založení si dnes v pražském paláci Žofín připomněla národní zpravodajská agentura ČTK. Na recepci k oslavě jejího výročí dorazilo na 700 hostů. "ČTK je možná jediná z dosud existujících institucí, která byla založena ve stejný den jako Československá republika. Jsme na to pochopitelně velice hrdí. A je tedy pro nás přirozené připomínat si 100. narozeniny ČTK a Československa společně," uvedl generální ředitel Jiří Majstr.

"Když firma funguje deset let, je to známka úspěchu. Když funguje sto let, je to něco neskutečného. Svět se v minulých sto letech nesmírně změnil a s ním i novinářské řemeslo. ČTK dokazuje i nyní, že je stále odhodlaná a houževnatá," podotkl Tony Gillies, šéfredaktor australské společnosti Australian Associated Press (AAP) a člen výboru mezinárodní sítě zpravodajských agentur MINDS International, kam patří i ČTK.

"ČTK pracuje na stejných principech už sto let. Na informace ČTK se můžeme spolehnout. Přeji jí dalších šťastných sto let," poznamenal Václav Pačes, někdejší předseda Akademie věd ČR a vnuk jednoho z bývalých ředitelů ČTK Emila Čermáka.

Pokud si svět myslí, že Krym je daleko, mýlí se. Sankce je třeba zpřísnit, říká pro INFO.CZ Umerov

sinfin.digital