Zábava skončila. Legendární Žížala přenechal na Twitteru svůj účet Pospíšilovi z TOP 09

urm

Jedna z nejvýraznějších osobností českého Twitteru Žížala skončil. Účet, který svým jménem odkazuje na populární seriál Kancelář Blaník, v němž vystupuje asistent lobbisty Tondy Blaníka přezdívaný Žížala, dosud s největší pravděpodobností patřil bankéři Radovanu Vávrovi.

Vávra se k účtu nehlásí, ale v poslední době přibývalo důkazů, že za účtem stojí skutečně on. Žížala navíc začal zastávat poměrně výrazné politické názory a vyjadřoval zejména podporu TOP 09 a jejímu šéfovi Jiřímu Pospíšilovi. On a jeho lidé nyní správu účtu na první pohled přebrali, přestože zatím nezveřejňují žádné příspěvky.

Účet už se nejmenuje Žížala, ale Spojené síly pro Evropu. Podtitul účtu zní „Podporujeme kandidátku do Evropského parlamentu vedenou Jiřím Pospíšilem“. Po názvem Spojené síly pro Prahu TOP 09 kandidovala v pražských komunálních volbách spolu se STAN a někde i s KDU-ČSL. Pokud se tyto informace potvrdí Pospíšil a spol. získali účet, který má zhruba 20.000 sledujících, což je na poměry českého Twitteru hodně.

 

sinfin.digital