YouTube se mění. Popírači holokaustu i stoupenci bělošské nadřazenosti už si neškrtnou

rok

Server své rozhodnutí konzultoval s desítkami odborníků na extremismus. Youtube také přestane sdílet výnosy z reklam s tvůrci, které se provinili proti novým pravidlům. Přesto se ale neubránil kritice, že při posuzování obsahu videí dostatečně nepřihlížel k jejich kontextu.

YouTube odstraní všechna videa, která popírají, že došlo k holokaustu, zobrazují zdokumentované násilné činy, jako jsou hromadné vraždy ve školách, propagují nacistickou ideologii a bělošskou nadřazenost, ale také videa šířící fámy. Společnost, kterou vlastní internetový gigant Google, to oznámila ve středu s tím, že závadný obsah začne stahovat okamžitě.

Mluvčí YouTube Farshad Shadloo zároveň řekl, že společnost přestane sdílet výnosy z reklamy s těmi tvůrci, kteří se ocitli v rozporu s jejími pravidly proti nenávistným projevům. První takovou „obětí“, z jejíchž videí odstranil server reklamy, se stal konzervativní komik Steven Crowder, který se před několika dny stal terčem kritiky za své poznámky na adresu jednoho homosexuálního novináře.

Teenagerka chce Hitlera, který zabije muslimy. Na YouTube se rozmáhají extremisté-děti

sinfin.digital