TV Prima se připravuje na spuštění CNN. Známe nové posily, které přilákala do zpravodajství

Už příští rok na jaře by pod vlajkou televize Prima měla začít vysílat česká franšíza respektované americké stanice CNN. Devátý kanál Primy provizorně nazvaný CNN Prima News už proto začal posilovat zpravodajskou redakci. „Je to jiný styl práce, takže budeme lidi přibírat, ale i měnit styl práce. Nyní máme ve zpravodajství desítky lidí a určitě se to bude zásadně zvětšovat,“ avizoval na jaře ředitel televize Marek Singer pro server iRozhlas.cz. Televize Prima na dotazy INFO.CZ o podrobnostech příprav na rozjezd stanice odmítla odpovědět, podle našich zdrojů by se však jednou z výrazných tváří CNN Prima News mohla stát zkušená moderátorka Markéta Fialová, redakci by měli posílit i někteří novináři Seznam zpráv.

Martin Ondráček

Jediné prozatím oficiálně potvrzené jméno. Martin Ondráček je televizní matador a profesionál, který na Nově od přelomu milénia formoval zpravodajský newsroom. Dvanáct let byl zodpovědný za rozšíření „nováckého“ zpravodajství, vznik nových formátů a řídil start webu TN.cz. Všechny tyto zkušenosti se mu budou hodit i nyní, jeho úkoly budou dost podobné.

Svým příchodem na Primu Ondráček – s poslední mezizastávkou na postu ředitele zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlase – střídá dlouholetou ředitelku Jitku Obzinovou. Největší Ondráčkovou výzvou v roli šéfa zpravodajství bude právě rozšíření a „vyladění“ redakce a vybudování nového a kvalitního zpravodajského kanálu CNN Prima News. „Zpravodajský projekt CNN Prima News je pro mě novou profesní výzvou. Přineseme nové pojetí televizního a online zpravodajství, budete překvapeni, až to uvidíte a budete číst,“ uvedl Ondráček na začátku července.

Český Vogue na prodej? O převodu licence jedná s Bakalovou Economií

sinfin.digital