Teroristický útok u britského parlamentu má první oběť. Muž do lidí najel autem a pobodal policistu

Info.cz

Centrem Londýna otřásl teroristický útok. Podle dostupných informací zemřela jedna žena a přibližně deset lidí je zraněných. Fotografie zachycují množství lidí ležících na Westminsterském mostě nedaleko budovy parlamentu. Další snímky ukazují auto, které nedaleko narazilo do plotu. Neznámý útočník podle svědků tímto vozem nejdřív najel do lidí na mostě a pak pobodal policistu, načež byl zastřelen. Budova parlamentu a okolí jsou uzavřené a na místě je množství policistů. 

Policie útok řeší jako terorismus. O identitě útočníka a jeho motivech momentálně není nic známo. Není ani zřejmé, zda měl komplice.

Podle dostupných zpráv ale udeřil sám. Autem zranil lidi na mostě a pak pobodal u budovy parlamentu policistu. Podle jednoho ze svědků byl pachatel ve středním věku. Popsal ho jako člověka asijského původu. V ruce měl údajně nůž dlouhý asi 20 centimetrů. Britská policie už vyzvala veřejnost, aby jí poskytla fotografie či videa s podezřelým mužem.

Podle redaktora agentury PA, který událost sledoval z okna své kanceláře, zazněla střelba a křik. „Byla tam skupina asi 40 nebo 50 lidí, která běžela za roh z ulice Bridge Street k areálu parlamentu. Zdálo se, že se před něčím prchají," řekl Andrew Woodcock, kterého citovala BBC.

Vrazi v dodávkách a kamionech. Dají se zastavit?

sinfin.digital