Další oběť odpůrců očkování. Pětitýdenní chlapeček bojuje v nemocnici o život

Info.cz

RR

Austrálií otřásl případ pětitýdenního chlapečka, jehož rodiče odmítli, aby mu lékaři podali injekci vitamínu K. Ten je nezbytný pro tvorbu krevních destiček a zabraňuje krvácení u novorozenců. Proto vitamín K dostávají všichni novorozenci. Informují o tom australská média a internetový portál magazínu Forbes s tím, že chlapeček je v kritickém stavu kvůli krvácení do mozku.

Rodiče chlapce jsou odpůrci očkování, z nichž mnozí tvrdí, že novorozencům stačí vitamín K, který je obsažen v mateřském mléce. Případně prosazují podávání vitamínu ústy. Ani jedno však nemusí stačit a dětí, které zemřou na krvácení, přibývá. Lékaři upozorňují, že k injekci vitamínu K neexistuje žádná alternativa a odmítání je hazardem se životy čerstvě narozených dětí.

Děti bez očkování by vůbec neměly chodit do školy

3343703:article:true:true:true

„Dezinformace a fake news jsou zásadním problémem i v tomto případě. Musíme jim čelit,“ řekl Michael Moore z australské Public Health Association, která se stará o ochranu veřejného zdraví. Jeho slova potvrzuje i australský lékař Chris Ingell, který se v posledních letech dvakrát setkal u novorozence s krvácením do mozku, z nichž jeden zemřel v roce 2010.

sinfin.digital