Další rána pro IS: „Ajťák“ z Bostonu, který mu dělal propagandu, šel do první linie. Zemřel při náletu

Info.cz, ekb

Ahmed Abusamra byl považovaný za nejlepšího anglicky mluvícího propagandistu samozvaného Islámského státu a jako jeden z ústředních radikálů narozených ve Spojených státech byl v hledáčku FBI. Přestože bylo jeho největším snem zabíjet ve jménu Alláha, Islámskému státu se hodil pro šíření propagandy mezi souvěrci po celém světě. Stal se proto vysoce postaveným redaktorem internetového magazínu Rumiyah, skrze který Islámský stát vybízel své stoupence k páchání teroristických útoků. Hlásná trouba džihádu, ve které Abusamra působil, nyní sama ohlásila jeho smrt a dala tak trochu nahlédnout do tajů teroristické organizace. Informoval o tom server The Daily Beast.

První stránky osmého vydání propagandistického měsíčníku Rumiyah, které vyšlo tento týden, patří Abusamrovi. Článek, který jednoho z předních ideologů Islámského státu vychvaluje do nebes, ohlásil jeho smrt.

„V obavách, že by mohl být jedním z těch, kteří mluví pokrytecky, následoval směr, ke kterému vyzýval ostatní. Jeho konec byl takový, jaký si přál: být zabit v první linii ve jménu Alláha,“ píše aktuální vydání islamistického měsíčníku. Abusamra za sebou nicméně nemá nijak hrdinskou smrt. Stal se další z obětí leteckých útoků na pozice hrdlořezů IS v Sýrii. 

Velitel doněckého batalionu zazářil v X Faktoru. Jezdí ve škodovce a obdivuje Zemana

sinfin.digital