Šílený americký střelec. Z nenávisti k bělochům zastřelil 4 lidi, pak čekal, až ho policie zatkne

kris

Američan zastřelil během dvou minut tři lidi. Hrůzný čin se odehrál v kalifornském městě Fresno. Policie vyšetřuje zločin jako čin z nenávisti. Tři oběti byli běloši, podezřelý útočník se jmenuje Kori Ali Muhammad a je černé pleti. Na sociálních sítích mluvil před činem o nenávisti k bělochům, zbraní mířil i na tři hispánky. Dříve byl prohlášen za duševně nemocného. 

Muhammad se na sociálních sítích netajil svou nenávistí k bělochům a k vládním činitelům, jak sdělil americkým médiím policejní šéf Fresna Jerry Dyer. Když muže zatýkali, křičel „Allahu Akbar“, přesto se policie nedomnívá, že se jedná o teroristu.„Nemyslíme si, že se jedná o teroristický čin,“ řekl Dyer reportérům. „Je to čistě rasově motivovaný čin,“ dodal. S vyšetřováním pomáhá i FBI.

Úterní střelba začala kolem 10:45 tamního času. Muhammad vypálil 16krát během 60 až 90 sekund. Oběti svého vraha podle všeho neznaly. Muhammad je také obžalovaný z toho, že střílel  na devětapadesátiletého muže. Ten měl štěstí, střelec jej minul.

K islámu mě přitáhl prorok Mohamed, dnes by pod ním byla společnost lepší, říká Petr Pelikán

sinfin.digital