Clintonová ukazuje prstem. Za volební prohru viní Comeyho dopis a WikiLeaks

ČTK

vkr

Neúspěšná prezidentská kandidátka na post americké prezidentky Hillary Clintonová vidí za svou loňskou porážkou od Donalda Trumpa souhrn několika faktorů. Mezi nimi údajně vyčnívá například aktivita šéfa FBI Jamese Comeyho či zveřejňování hackery získaných informací serverem WikiLeaks, řekla Clintonová na světovém ženském fóru v New Yorku, kde se rovněž pustila do kritiky některých Trumpových kroků v prezidentském úřadě.

„Kdyby byly volby 27. října, byla bych nyní vaší prezidentkou," řekla Clintonová během rozhovoru, který s ní před plným sálem ženského fóra vedla reportérka televize CNN Christiane Amanpourová.

Narážela tím na sled pro ni nepříznivých okolností, které se promítly do kampaně těsně před volebním datem 8. listopadu. Byl to podle ní Comeyho dopis z 28. října oznamující zákonodárcům, že je stále vyšetřována v kauze používání soukromého e-mailového serveru ve funkci ministryně zahraničí. Stejně tak se podle Clintonové na její prohře podepsala skupina WikiLeaks, která zveřejňovala informace z ukradených e-mailů šéfa její kampaně Johna Podesty, které podle amerických tajných služeb odcizili ruští hackeři.

Babišovy sny? Pro Česko je šéf hnutí ANO nebezpečný, říká předseda ODS Fiala. Vládu s ním ale nevylučuje

sinfin.digital