Sexuální otrokyně si prošly peklem. Začít nový život pomohl tisícovce dívek jediný lékař

kris

Příběh jako je tento prožily stovky dívek a žen. Před terorem samozvaného Islámského státu prchly z Iráku do nejistoty, daleko a do neznámé země. Mnoha z nich pomohl dostat se z utrpení doktor Mirza, jehož jméno bylo známé po širokém okolí. Některé ze sexuálních otrokyň fanatiků po útěku neunesly zážitky posledních let a spáchaly sebevraždu. Ty, které se dočkaly šťastnějšího konce napříkladv Německu, děkovaly zachránci, kterého nikdy neviděly.

Jezídi, členové náboženské menšiny, se stali v roce 2014 obětí takzvaného Islámského státu. Jednalo se o vraždy v tak velkém rozsahu, že je OSN uznala jako genocidu. Zhruba 5 tisíc mužů džihádisté pozabíjeli barbarským způsobem, ženy a děti prodali na trhu s otroky, píše The Daily Beast.

Několik dní po vypuknutí násilí nařídil tehdejší americký prezident Barack Obama nálety proti Islámskému státu v Iráku. Přestože Spojené státy a jejich spojenci proti džihádistům bojují, doktor Mirza si uvědomil, že situaci Jezídů nebude možné rychle a efektivně vyřešit. A tak sám konal a zorganizoval obrovskou humanitární akci.

Zpověď dívky, kterou mučil IS: Mám noční můry, ale ženou mě vpřed hlasy unesených a znásilňovaných

sinfin.digital