Křičeli "Islám, islám", on se proti nim vrhnul pěstmi. Boj fotbalového chuligána s londýnskými teroristy

vkr

Neuvěřitelný příběh britské tvrdohlavosti se psal během sobotního večera, kdy v okolí Bourough Marketu tři islamisté sekali dlouhými noži do okolních lidí. Panika, krev, úprk. "Islám, islám," skandovali teroristé. A pak se stalo něco nečekaného. "Já jsem jako idiot na ně křičel zpátky - Nas*at, já jsem z Millwallu," líčí své setkání s teroristy fotbalový chuligán. "Přišlo mi, že by je někdo měl srovnat do latě," říká Roy Larner chvíli poté, co ho propustili z jednotlky intenzivní péče. 

Běžně se bije kvůli fotbalu, v sobotu večer však dal svou odvahu hraničící s absencí pudu sebezáchovy všanc, aby zachránil životy ostatních.

"Stoupnul jsem si před ně a zkoušel se s nimi prát, ostatní lidé od nás utíkali pryč. Byli tam oni tři se svými mačetami proti mně s tvrdými britskými pěstmi," líčí zapálený fotbalový fanoušek Roy Larner střet v restauraci Black and Blue Steakhouse. "Nebýt to jeden na tři, tak mě tolik nezřídili. Bodnuli a říznuli mě celkem osmkrát - do hlavy, hrudníku i obou rukou. Krev byla všude. Křičeli ´islám, islám,´ tak jsem jim odpovídal ´nas*at, já jsem z Millwallu.´ Byla to evidentně ta nejhloupější věc, protože jsem je naštval ještě víc," říká bitkař, který měl neskutečné štěstí, že z potyčky vyváznul živý. "Naštěstí mě žádná z jejich ran nezasáhla naplno, to bych nepřežil," říká. 

Britové řekli, kdo o víkendu vraždil v Londýně. Jeden terorista byl z Pákistánu, další ze severní Afriky

sinfin.digital