3 důležité věci ze světa, které se dějí právě teď

ČTK

vkr

Masivní požár výškové budovy Grenfell Tower v Londýně skončil tragédií. Potvrzeno je šest obětí, desítky dalších lidí se ale stále pohřešují. A v USA střelec zranil vlivného republikána Scalise a další tři lidi. Muž, který se prezentoval jako fanoušek Bernieho Sanderse, je podle Donalda Trumpa po smrti.

Požár v Lonýně má nejméně šest obětí

Nejméně šest lidí zemřelo a přes 50 dalších je zraněno po mohutném požáru, který v noci na dnešek zachvátil výškovou obytnou budovu Grenfell Tower v západní části Londýna. Požár podle britských médií propukl ve čtvrtém poschodí budovy na Latimer Road nedaleko čtvrti Notting Hill a během 15 minut se rozšířil do ostatních částí objektu. V budově z roku 1974 se nacházelo 120 bytů, podle britských médií v nich žilo zhruba 500 především sociálně slabších občanů. Počet obětí s největší pravděpodobností není konečný, řada lidí se stále pohřešuje.

Při střelbě v USA zranili člena americké sněmovny

Při střelbě na tréningu baseballu v americké Virginii byl zraněn člen americké Sněmovny reprezentantů Steve Scalise. Útočník podle svědků vypálil nejméně padesát střel, zraněna byla i kongresmanova ochranka. Republikánský senátor Jeff Flake řekl americkým médiím, že střelba trvala asi deset minut. Podle Flakea byl střelec před zadržením rovněž postřelen a hjak později dodal prezident Trump, útočník je po smrti. „Měl poloautomatickou zbraň. Střílel kolem sebe na různé lidí,“ popsal události televizi CNN další člen Sněmovny Mo Brooks.

sinfin.digital