Požár v Londýně: Záchranáři našli už 12 mrtvých. „Nečekáme, že by tam ještě někdo přežil,“ říkají

ČTK, lup

Počet obětí požáru výškového obytného domu na západě Londýna vzrostl na 12. Na podvečerní tiskové konference to uvedli zástupci policie. Úřady očekávají, že počet mrtvých ještě stoupne – několik lidí se stále pohřešuje a další v nemocnicích bojují o život. Hasiči už témař celou budovu prohledali, 65 živých obyvatel se jim podařilo vyprostit a dostat do bezpečí. Nadále hoří v těžko přístupných místech. Tragédie je jednou z vůbec nejhorších svého druhu v západní Evropě.

„Bohužel nepředpokládám, že by byli uvnitř ještě nějací živí lidé,“ řekl novinářům Stuart Cundy z londýnské policie, podle něhož budou ve stále hořícím domě nalezeni spíše lidé, které oheň zahubil. Počet pohřešovaných se nyní nedá přesně stanovit, dodal Cundy.

Londýnské záchranné složky informovaly, že bylo do šesti nemocnic v britské metropoli převezeno celkem 69 lidí, z nichž 19 je nyní v kritickém stavu.

3494309:article:true:true:true

„S požárem stále bojujeme, ale mohu potvrdit, že hasiči díky své profesionalitě a odvaze již dokázali prohledat téměř celou budovu,“ prohlásil zástupce hasičů s tím, že se dostali i do nejvyššího patra.

sinfin.digital