Nepoučitelný. Trump opět zaútočil na moderátory, kritiku schytává už i od spřátelených médií

ČTK, luš

Americký prezident Donald Trump se opět pustil do verbálních urážek dvojice amerických moderátorů, kteří jej tento týden kritizovali v pořadu televize MSNBC. Trump na twitteru kromě několika dehonestujících přirovnání přišel s ničím nepodloženým tvrzením, že jejich mediální firma jimi manipuluje proti němu. Prezident kvůli svým výpadům čelí sílící kritice i ze strany těch médií, která jsou mu obvykle nakloněna. Trump na svém twitteru uvedl, že používá „moderní styl prezidentování“.

Spor s profesními a životními partnery Mikou Brzezinskou a Joe Scarboroughem začal poté, co se Trump ve čtvrtek neovládl a zareagoval na kritická slova z jejich pořadu Morning Joe. Od té doby plní americká média řada prohlášení z obou stran. Zatímco moderátorská dvojice Trumpa obvinila, že se ji snažil zastrašovat hrozbou otištění nactiutrhačného článku v bulvárním listu National Enquirer vydávaném jeho přítelem, šéf Bílého domu dnes kontroval dalším časně ranním tweetem.¨

3458476:article:true:true:true

„Šílený Joe Scarborough a Mika blbá jako tágo nejsou špatní lidé, ale jejich málo sledovaný pořad ovládají jejich šéfové z NBC,“ napsal Trump, který o pár dní předtím o Brzezinské přes twitter sdělil světu, že při jejich setkání „ošklivě krvácela z faceliftu“.

Vedení televize jeho výrok ponechalo bez komentáře a zatím se neozval ani nikdo z moderátorské dvojice. Prezident Trump na svém twitteru uvedl, že jeho styl používání sociálních sítí není pouze prezidentský, nýbrž že to je  „moderní styl prezidentování“.

sinfin.digital