Konec suché diplomacie. Přečtěte si přepis Trumpova hovoru s pákistánským premiérem

Info.cz

Vzájemné telefonáty státníků obvykle bývají plné nudných frází. Jak ale ukazuje oficiální zápis Trumpova hovoru s pákistánským premiérem Navázem Šarífem, budoucí americký prezident dělá věci jinak. Svůj protějšek nazval „báječným chlapem“ a superlativy nešetřil ani ve zbytku telefonátu. Tady je oficiální záznam hovoru zveřejněný pákistánskou vládou: 


„Premiér Muhammad Naváz Šaríf telefonoval zvolenému prezidentu USA Donaldu Trumpovi a pogratuloval mu k vítězství. Prezident Trump řekl, že premiér Naváz Šaríf má velmi dobrou pověst. Jste báječný chlap. Máte za sebou vynikající práci, jejíž plody jsou všude vidět. Těším se, že se brzy uvidíme. A když s vámi pane premiére mluvím, mám pocit, že mluvím s někým, koho znám už dlouho. Vaše země je skvělá a plná výjimečných příležitostí. Pákistánci jsou jedni z nejchytřejších lidí. Jsem připravený a chci hrát při řešení existujících problémů takovou roli, jakou po mně budete chtít. Bude to pro mne čest a pustím se do toho osobně. Můžete mi zavolat kdykoliv před 20. lednem, kdy nastupuji do úřadu. 

Na premiérovo pozvání do Pákistánu pan Trump odpověděl, že rád navštíví fantastickou zemi, fantastické místo plné fantastických lidí. Vyřiďte prosím pákistánskému lidu, že je skvělý a že všichni Pákistánci, které znám, jsou výjimeční lidé, řekl pan Donald Trump."

sinfin.digital