Muslimští extremisté ho zbili do bezvědomí. Teď fandí gay a bývalý volič Zelených německé krajní pravici

ekb

Dvaapadesátiletý homosexuál Karsten P. z německého města Brémy býval voličem strany Zelených, v nadcházejících říjnových volbách však poprvé hodí svůj hlasovací lístek krajně pravicové straně Alternativa pro Německo (AfD), která vystupuje proti imigraci muslimů. Trnem v oku jí však je i sezdávání homosexuálních párů. K překvapivému obratu Karstena přiměl hrůzný zážitek, kdy ho s přítelem brutálně zbili dva muslimští radikálové. Spravedlnosti úřadů se ale nedočkal, obrátil se proto k AfD a věří, že jemu i celému Německu pomůže. Jeho příběh přinesla televize CNN.

„Šel jsem ven a viděl jsem, jak někdo kope mého přítele do hlavy. Snažil jsem se ho zastavit a v tom okamžiku jsem dostal úder do hlavy,“ vzpomíná na útok 52letý taxikář Karsten P. „Ztratil jsem vědomí, a když jsem se zvednul, myslel jsem si, že je můj přítel mrtvý. Celý byl zakrytý krví a vůbec se nehýbal,“ říká a ukazuje malé kovové šroubky, které mu lékaři po útoku před místním obchodem voperovali do tváře. Jen díky nim mu drží obličej pohromadě.

Brutální napadení s ním otřáslo natolik, že se začal vyhýbat veřejným místům a vždy u sebe nosí pepřový sprej. Kvůli vysokým nákladům spojených s operacemi se s přítelem Svenem museli také přestěhovat. Útok mu však změnil život i po politické stránce – z podporovatele strany Zelených se z něj stal volič AfD.

Policie totiž oba útočníky identifikovala jako dva známé muslimské extremisty, nikdy však kvůli činu nebyli zatčeni a nakonec utekli do Sýrie. Když se domáhal spravedlnosti u místních úřadů a ani tady se žádné odpovědi nedočkal, rozhodl se hledat podporu u islamofobní Alternativy pro Německo.  

„Nemám rád všechno, co říkají. Pro homosexuální lidi to je ale příliš nebezpečné, aby zde žili otevřeně, když jsme byli takhle napadeni. Potřebujeme stranu, která o tom bude otevřeně mluvit,“ vysvětluje své rozhodnutí přejít ze spíše levicové strany ke krajní pravici.

sinfin.digital