Útok na Manhattanu: Na místě je 8 mrtvých, policie mluví o terorismu

ČTK

raz

vkr

Osm lidí zemřelo při útoku v centru Manhattanu. Policie doporučuje obyvatelům, aby se vyhnuli oblasti okolo West Side Higway v jižní části Manhattanu. Oficiální místa počet obětí zatím neuvedla. Policie případ vyšetřuje jako možný teroristický útok-

Pachatel podle televize ABC se svým pronajatým pick-upem plnou rychlostí vjel do jízdního pruhu vyhrazeného cyklistům, několik lidí srazil a pak sám narazil do školního autobusu, přičemž zranil dvě děti a dva dospělí.. Útočník, zřejmě zraněný, vystoupil z kabiny, křičel a v rukou držel dvě zbraně, podle vyšetřovatelů šlo ale o atrapy. Policisté pachatele postřelili a zadrželi, podle listu The New York Times je hospitalizován. V autě nebyly nalezeny žádné výbušniny.

 

„Podle všeho jde o zbabělý  a cílený útok. Naše město už prošlo podobným testem a obyvatelé New Yorku se podobnými incidenty nenechají zlomit," uvedl starosta New Yorku Bill de Blasio, který zároveň potvrdil počet obětí.

„Vím, že jde večer Halloweenu a vím, že následující dny nebudou lehké. Řiďte se tím, že když něco vidíte, nahlašte to," dodal de Blasio.

Francie nahradila výjimečný stav novým protiteroristickým zákonem. Práva lidí jsou v ohrožení, zní kritika

sinfin.digital