Sedmiletý chlapec, který se stal novým symbolem syrské války. Přišel o oko, teď inspiruje ostatní

vkr

Byl to brutální dělostřelecký útok syrských vládních vojsk na oblíbený trh. Malý chlapec Karim Abdel Rahman při něm ztratil pravé oko, jeho matka zemřela. Osud malého chlapečka se okamžitě stal symbolem utrpení syrského obyvatelstva v posledních sedmi letech občanské války. Na sociálních sítích nyní politici, diplomaté, sportovci i běžní lidé vyjadřují chlapci podporu nejen tím, že si zakryjí oko.

Ačkoliv je Islámský stát v Sýrii téměř poražen, občanská válka mezi vládními silami a opozicí pokračuje. Na sedmiletý konflikt doplatil na konci října i Karim Rahman, který během dělostřeleckého útoku na předměstí Damašku přišel o levé oko. Utrpení malého chlapce se stalo na sociálních sítích symbolem odporu ke zvěrstvům nekonečné války.

„On a jeho matka se dostali do centra dělostřeleckého útoku na oblíbeném trhu v Hammuriaahu, který se nachází na předměstí Damašku nazvaném Východní Ghúta. Karimova matka útok nepřežila, dítě utrpělo vážná poranění lebky,“ uvedlo o smrtelném útoku sdružení humanitárních organizací Svaz organizací zdravotnické pomoci a podpory (UOSSM).

sinfin.digital