Chránil studenty vlastním tělem. Hrdina, který ve floridské škole zabránil ještě větší tragédii, zemřel

ČTK, sto

Mezi oběťmi středeční střelby na střední škole ve floridském Parklandu je fotbalový trenér Aaron Feis, který před palbou chránil studenty vlastním tělem. Feis je první ze 17 obětí, jejíž jméno přinesla místní média. Úřady zatím seznam postižených nezveřejnily. Střelec Nikolas Cruz byl obviněn ze 17 vražd a stane rychle před soudem. Oznámila to stanice Fox News.

Fotbalový tým školy v ranním tweetu oznámil, že se s „velkou lítostí dověděl o smrti Aarona Feise“. „Chránil studenty nezištně před střelcem. Zemřel jako hrdina a zůstane navždy v našich srdcích a vzpomínce,“ stojí v tweetu.

Policejní velitel už ve středu večer, kdy oznámil počet obětí, řekl, že je mezi nimi také trenér školy, i když jméno neuvedl. Později se pak objevily na twitteru příspěvky, podle nichž je Feis naživu a bojuje v nemocnici o život.

Fox News dnes uvedla, že Feis je první jmenovanou obětí. Hlavní trenér školní týmu Willis May listu Sun Sentinel řekl, že rodina dostala zprávu o Feisově úmrtí o středeční půlnoci. Feis byl také člen školní ochranky a podle Maye zakročil, když do vysílačky dostal zprávu o hlasitých ranách ve školním objektu. „Slyším to. Ne, to nejsou petardy,“ řekl, než se vydal na místo. „To byla poslední slova, která jsem od něj slyšel,“ sdělil May.

sinfin.digital