Americký Austin děsí záhadné útoky výbušninami. Při tom posledním byli zraněni dva muži

ČTK

lup

Při explozi v texaském Austinu byli raněni dva mladí muži, informovala agentura Reuters s odvoláním na místní úřady. Policie dosud neuvedla, zda incident souvisí s předchozí výbuchy, které v Austinu vyšetřuje. Od začátku března se udály tři takové útoky, které si vyžádaly dva mrtvé a dva zraněné. Policie předpokládá, že předchozí případy spolu souvisejí.

Svědci místní televizi KXAN řekli, že uslyšeli explozi, která otřásla okny v rezidenční části Austinu. Policie na twitteru informovala, že dva muži byli odvezeni do nemocnice.

Vyšetřovatelé stále pátrají po strůjci či strůjcích předchozích tří balíčků s výbušninou, které explodovaly ve třech různých austinských čtvrtích. Austinské policii při vyšetřování asistuje přes 500 federálních agentů.

Místní policie v neděli uvedla, že ten nebo ti, kdo za balíčky s výbušninou stojí, se útoky pokouší komunikovat nějaké sdělení. "Dokud se na nás viník nebo viníci neobrátí a nevysvětlí, co se pokouší sdělit, zprávě neporozumíme," řekl na tiskové konferenci austinský policejní šéf Brian Manley.

sinfin.digital