Ukrajinský pilot, kterého Moskva vinila ze sestřelení MH17, je po smrti. Zřejmě se sám zastřelil

ČTK

pav

Vladislav Vološin, bývalý ukrajinský pilot, obviňovaný Moskvou ze sestřelení letu MH17 s 298 lidmi na palubě nad východní Ukrajinou byl nalezen doma mrtvý se střelnou ránou v těle. Vološin tvrdil, že se stal terčem groteskního očerňování ze strany Ruska, které je na Západě pokládáno za viníka tragédie. O události informoval britský server Mail Online. 

Bývalý ukrajinský pilot Vladislav Vološin obviňovaný Moskvou ze sestřelení letu MH17 s 298 lidmi na palubě nad východní Ukrajinou byl nalezen doma mrtvý se střelnou ránou v těle. Napsal to dnes britský server Mail Online. Vološin sám tvrdil, že se stal terčem groteskního očerňování se strany Ruska, které je na Západě pokládáno za viníka tragédie.

Devětadvacetiletý Vološin byl pilotem letounu Su-25 ukrajinského letectva v době vyhrocené fáze konfliktu na separatistické východní Ukrajině. Tehdy byl sestřelen také Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines. Vološin však tvrdil, že 17. července 2014, kdy se neštěstí odehrálo, žádný let neabsolvoval. Vološin odešel z ukrajinského letectva v roce 2016, protože tvrdil, že ze služebního platu neuživí své dvě děti.

Britská média: Putin vděčí i Británii. Obvinění vůči Moskvě mobilizovala voliče

sinfin.digital