Amazon pod palbou. Trump se do něj opět pustil na Twitteru, střílel však slepými

vkr

Americký prezident Donald Trump o víkendu na sociální síti Twitter opět zaútočil na americkou společnost Amazon. Před několika dny se do firmy Jeffa Bezoze opřel kvůli tomu, že údajně neplatí daně, nyní mu vadí, že podle něj vykořisťuje Americkou poštu. Ta má díky nevýhodné dohodě s obchodním gigantem prodělávat až 1,5 dolaru na každé zásilce. Jenže jak už to u Trumpových impulzivních tweetů většinou bývá, pravda je někde jinde. 

„Je zdokumentované, že Americká pošta prodělává na každé zásilce, kterou pro Amazon přepraví, asi 1,5 dolaru,“ prohlásil o víkendu americký prezident skrze své nejoblíbenější komunikační médium. „To musí skončit. Amazon musí nyní platit tržní cenu a řádné daně,“ dodala hlava Ameriky.

Do svého výlevu na sociální síti Trump zahrnul i deník Washington Post, který obvinil, že působí jako lobbyistická platforma firmy. Jak Amazon, tak Washington Post, vlastní Jeff Bezoz, podle magazínu Forbes aktuálně nejbohatší člověk na světě.

Zastánci Amazonu nicméně podle deníku BBC neváhali a prezidenta obratem upozornili na audit, který zpracoval americký telekomunikační regulátor. Podle něj totiž americká pošta na kontraktu s Amazonem vydělává peníze, kterými pak může dotovat ceny služeb pro veřejnost. „I díky dohodě s Amazonem nemusí pošta zvyšovat ceny dopisů,“ argumentují.

Válka ve 140 znacích: Expert vám vysvětlí, jak se dá vyhrát konflikt bez jediného výstřelu

sinfin.digital