Pokus o vraždu, který nevyšel? Skripalův stav se údajně zlepšuje, dcera poprvé promluvila

raz

Dcera bývalého dvojího agenta Sergeje Skripala vydala první oficiální prohlášení poté, co se po otravě probudila v nemocnici ve Velké Británii. Podle svých slov se probrala před týdnem a od té doby každý den přibývá na síle. Její dopis zveřejnila na její žádost londýnská metropolitní policie. Krátce před ním přinesl deník The Guardian rozhovor s její sestřenicí Viktorií, která se odkazovala na telefonát s otrávenou a tvrdila, že zdravotní stav bývalého dvojího agenta Sergeje Skripala se zlepšuje.

„Probudila jsem se před týdnem a jsem ráda, že každý den mám víc a víc síly," stojí v prohlášení Julije Skripalové. „Mnoha lidem jsem vděčná za mé uzdravení, konkrétně lidem v Salisbury, kteří nám přišli na pomoc, když jsme s mým otcem zkolabovali. Dále bych chtěla poděkovat zaměstnancům nemocnice v Salisbury za jejich péči a profesionalitu."

„Jsem si jistá, že chápete, že celá situace je pro mě matoucí, a doufám, že budete respektovat můj nárok na soukromí během doby, kdy se zotavuji."

Ke zdravotnímu stavu svého otce se Julija Skripalová v dopise nevyjádřila. O několik hodin dříve to ale udělala jeho neteř Viktoria, která tvrdí, že s Julijí mluvila po telefonu.

„Všechno je v pořádku, odpočívá a spí," popisovala stav svého otce Viktorii podle ruských médií Julija Skripalová. Viktoria Skripalová ve středu večer zažádala o ruské vízum a svou cestu začala organizovat ve spolupráci s ruskou ambasádou v Británii. „V současnosti mám jeden jediný cíl, odletět tam a přivést Juliji, přinejmenším Juliji," tvrdí neteř bývalého agenta.

sinfin.digital