Nebezpečný Londýn. V ulicích britské metropole od začátku roku zemřelo více než padesát lidí

ČTK

sto

Londýn se na začátku roku potýká se znepokojivou vlnou násilných útoků, která si ke dnešnímu dni vyžádala více než 50 obětí. Jen tento týden zemřelo už pět lidí včetně 17leté dívky a 16letého chlapce, které smrtelně postřelili neznámí pachatelé. V médiích se objevují varování před drogovými gangy či násilným obsahem na internetu.

Poslední oběti byly zaznamenány ve středu večer, informoval web zpravodajské společnosti BBC. Ve východním Londýně zemřel mladý muž poté, co byl pobodán a policistům se jej už nepodařilo zachránit. V Upper Clapton Road vzdálené asi tři kilometry od místa druhého činu byl o něco dříve prohlášen za mrtvého padesátník, který byl údajně napaden.

„Dva otřesné incidenty dnes večer v Hackney, dva životy předčasně ukončené násilím,“ napsal na twitter starosta městské části Philip Glanville. Příčiny nynějšího nárůstu násilí jsou podle něj komplexní a vyžadují pokračující investice do práce s mládeží, úzkou spolupráci policie, radních a dalších skupin, „nelze ale ignorovat dopad snížených prostředků policie a roli sociálních médií“.

Vyjednávání o vládě: teď, nebo nikdy. Komentář Vratislava Dostála

sinfin.digital