Rána na solar: Nové kolo amerických sankcí zasáhne Putinův režim na nejcitlivějších místech

Info.cz, bel

Za dobře mířený úder na nejcitlivější místa režimu ruského prezidenta Vladimira Putina považují včerejší rozšíření amerických sankcí proti Kremlu zahraniční média. Spojené státy zařadily na seznam několik významných oligarchů a také vysoce postavených státních úředníků s úzkým napojením na Putina. „Je to jasný a silný vzkaz,“ píší novináři. Kdo konkrétně se na seznam dostal?

24 prominentních Rusů a 14 subjektů. Tak vypadá rozšíření protiruského sankčního seznamu, které včera oznámili Američané. Spojené státy se ke kroku rozhodly v reakci na přicházející zprávy o údajném vměšování Moskvy do předloňských amerických prezidentských voleb. Zařazení na černou listinu znamená, že americké úřady dotyčným osobám a společnostem zmrazí veškerý majetek, který mají na území pod americkou správou. Americké společnosti navíc nesmějí se sankcionovanými lidmi a subjekty nijak spolupracovat.

Jak píší zahraniční média, vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa uštědřila Kremlu „ránu na solar“. Seznam totiž nově čítá osoby, které patří k nejbohatším Rusům v zemi, a především jde o lidi, kteří jsou úzce napojeny na Putinův režim.

Fondy EU nesmí být bičem na země odmítající uprchlíky, říká pro INFO.CZ vlivný eurokomisař

sinfin.digital