Exšéf FBI vydává třaskavou knihu: Trump je mafiánský boss a lhář, Rusko kompro mít může

Adam Kotrbatý

V úterý se na americkém trhu objeví nová kniha bývalého ředitele FBI Jamese Comeyho. Americká média ji na základě prvních uniklých informací označují za výbušný materiál. Comey, jehož loni prezident Donald Trump propustil z funkce, v ní popisuje nejen chování šéfa Bílého domu, ale dotýká se i některých stále živých kauz.

„Jednou jsem vzpomínal na svoji dřívější kariéru prokurátora v kauze americké mafie. Tichého kruhu souhlasících. Šéf tam měl veškerou kontrolu. Přísahala se loajalita. Vidění světa my versus oni. Lhaní o všem, důležitém i nedůležitém, ve jménu jakéhosi principu loajality, který staví organizaci nad morálku a pravdu,“ píše Comey v knize Vyšší věrnost v pasáži, jež popisuje Trumpův tým. Prezidenta v něm přirovnává k mafiánskému bossovi.

Americká média knihu, která se na trhu objeví v úterý, prezentují jako velice třaskavý materiál. CNN dokonce napsala, že se Comey pustil do války s prezidentem. Toho v díle označuje jako krutého, sebestředného a neetického lháře neoddaného pravdě.

Hra o Trumpa. Ruská aféra rozkládá prezidentovo okolí, takto se jeho lidé lísali k Rusům

sinfin.digital