Trump před schůzkou s Kimem: Bude to úspěch, který zajistí mír a prosperitu na Korejském poloostrově

ČTK

mst

Prezident Spojených států Donald Trump si od schůzky s Kim Čong-unem slibuje úspěch, který zajistí bezpečnost, mír a prosperitu na Korejském poloostrově. Ten by měl být zbaven jaderných zbraní. Trump o schůzce se severokorejským vůdcem, která se má podle prezidentových slov uskutečnit „v příštích týdnech“, vyjadřoval na společné tiskové konferenci s japonským premiérem. Šinzó Abe zavítal do Trumpovy rezidence na Floridě.

„Jak víte, setkám se v příštích týdnech s Kim Čong-unem v příštích týdnech, abychom posoudili denuklearizaci Korejského poloostrova,“ řekl Trump. „Doufám, že tato schůzka skončí velkým úspěchem, s netrpělivostí na ni čekám. Bude to grandiózní událost pro Severní Koreu a grandiózní událost pro svět. Uděláme vše možné, aby to byl úspěch celého světa, a nejen USA či Jižní Koreje, Severní Koreje či Japonska,“ dodal.

Pohrozil, že ze schůzky odejde, pokud nepovede k výsledkům. „Pokud setkání, až tam budu, nebude plodné, zdvořile jej opustím,“ prohlásil Trump.

KLDR má podle Trumpa šanci přestoupit na cestu k lepší budoucnosti, pokud přivolí k úplnému, ověřitelnému a nezvratnému ukončení svého jaderného programu. Varoval také, že bude pokračovat kampaň maximálního tlaku na Pchjongjang, dokud se nezbaví jaderných zbraní.

Nevidíme umírat děti, povinné očkování je potřeba. Nemůže za alergie ani autismus, říká pediatrička

sinfin.digital