Chorvatská policie postřelila dva dětské migranty v dodávce. Jsou ve vážném stavu

ČTK

lup

Chorvatská policie ve středu večer postřelila dvě děti, které byly v dodávce ilegálně převážející běžence nedaleko hranice s Bosnou. Lékaři později upřesnili, že zraněnými jsou dvanáctiletý chlapec a dívka z Iráku a Afghánistánu. Oba jsou v nemocnici ve vážném stavu, ale jejich život není ohrožený. Informovala o tom dnes chorvatská média.

Nad incidentem se dvěma postřelenými dětmi vyjádřil politování chorvatský premiér Andrej Plenković. "Policie chrání hranice před ilegální migrací. Je politováníhodné, že byly zraněny děti, myslím, že je to velmi špatné. Jsem si jistý, že vyšetřování ukáže, jak k tomu došlo," řekl podle portálu index.hr předseda vlády.

Policejní akce se rozběhla poté, co bezpečnostní síly dostaly tip, že by se v oblasti mělo pohybovat vozidlo převážející z Bosny migranty. Policisté se podezřelý vůz pokusili dvakrát neúspěšně zastavit. Nakonec na jednom místě vytvořili uzávěru blokující vozovku. Auto ale nezastavilo a pokračovalo v jízdě proti policistům, kteří proto ve snaze odvrátit útok proti sobě použili střelné zbraně. Řidič pak vyskočil a utekl do lesa.

sinfin.digital