Policisté zastřelili opilého muže, který měl u sebe zbraň. Rodina dostala odškodnění 4 dolary

ČTK

raz

Porota ve Spojených státech přiznala rodině muže zastřeleného policií odškodnění ve výši čtyř dolarů (88 korun), částku následně soud snížil na čtyři centy (88 haléřů) kvůli jednoprocentní odpovědnosti bezpečnostních složek. Očekává se ale, že příbuzní nakonec nedostanou nic, neboť zastřelený Gregory Vaughn Hill byl v době incidentu opilý, napsal dnes portál BBC.

Incident se odehrál v roce 2014 na Floridě, kde zástupci šerifa s 30letým Hillem řešili stížnost na hlasitou hudbu v jeho garáži. Spor se ale vystupňoval a jeden z šerifových zástupců třemi výstřely muže zabil. U Hilla byla nalezena v zadní kapse nenabitá pistole a zástupci tvrdili, že během sporu ji držel v ruce.

Spor o to, kdo je za smrt Hilla odpovědný, skončil až nyní. Porota rozhodla, že Hill si za zastřelení mohl sám, neboť byl opilý a že zasahující členové bezpečnostního sboru nepoužili nepřiměřenou sílu. Porota nicméně přiznala každému ze tří Hillových dětí jako odškodnění dolar a další dolar pak jeho matce jako podíl na náklady pohřbu.

sinfin.digital