Trumpův velvyslanec u Merkelové přestřelil. Ať se sebere a jde odsud, zní z Německa

of

Richard Grenell, americký velvyslanec v Německu, vyvolal vlnu odporu. V rozhovoru pro pravicový web Breitbart News mluvil o svých politických sympatiích a antipatiích způsobem, který je daleko za tím, co si diplomat běžně může dovolit. Nejvýš postavený otevřeně homosexuální muž v americké politice si proti sobě popudil německé politiky i domácí opozici, Trump ale svého favorita nechce dát.

Nebýt vlivné politoložky Anne Applebaumové, ta větička by nejspíš zapadla v množství mediálního obsahu, který se každodenně vyvalí z internetu. „Absolutně bych dal moc konzervativním politikům,“ řekl v rozhovoru pro pravicový web americký velvyslanec v Berlíně Richard Grenell. Současně zkritizoval všechny politiky, kteří jsou podle jeho názoru „levicoví“. Za „opravdovou hvězdu“ označil rakouského kancléře Sebastiana Kurze.

„Tak se na to podívejme, Grenell chce svrhnout německou vládu,“ poznamenala Anne Applebaumová, která na Grenellovy citace v Breitbart News upozornila na Twitteru. Následovala bouře kritiky.

5 tváří nejmladšího premiéra Evropy. Jaký je Sebastian Kurz doopravdy?

sinfin.digital