Trudeaua v pekle nečekají. Trumpův poradce vzal zpět slova o kanadském premiérovi

ČTK

mst

Obchodní poradce Bílého domu Peter Navarro se omluvil za slova o tom, že na kanadského premiéra Justina Trudeaua čekají v pekle. Navarro odkazem na posmrtná muka reagoval na spor mezi Trudeauem a americkým prezidentem Donaldem Trumpem o cla na dovoz hliníku a oceli do USA, který vyvrcholil po sobotním závěru summitu skupiny sedmi ekonomicky nejvyspělejších zemí (G7).

„Pro všechny zahraniční předáky, kteří na prezidenta Donalda Trumpa vytáhli politiku zlých úmyslů a pak se ho při odchodu snaží bodnout do zad, je v pekle připraveno zvláštní místo,“ řekl Navarro v nedělním rozhovoru s televizí Fox News s tím, že přesně takto zle se Trudeau zachoval. Prohlásil také, že kanadský premiér Trumpa oklamal, aby socialistické komuniké lídrů skupiny G7 podepsal. „Byla to jedna z nejhorších politických chyb, kterou kdy jakýkoli kanadský představitel udělal,“ dodal tehdy.

Na úterní konferenci pořádané listem The Wall Street Journal se ale Navarro za zmínku o pekle omluvil. „Dovolte mi napravit chybu, kterou jsem udělal. Uznávám, že použitý slovník nebyl vhodný,“ řekl.

Média o KLDR neříkají pravdu, realita je jinde, můžete si otevřít kavárnu, tvrdí Chamrová

sinfin.digital