Twitterový účet Donalda Trumpa jako zbraň. Co může způsobit? A co když ho napadnou hackeři?

Info.cz

Soukromý účet @realDonaldTrump, který je pro nově zvoleného prezidenta USA nejoblíbenějším způsobem komunikace s veřejností, nemá žádné zvláštní zabezpečení, a je tak velmi snadným cílem pro hackery. Trumpovy příspěvky jsou už dnes na hraně, jeho twitterový účet v rukou hackerů by však mohl napáchat mnohem větší škody.

Soukromý twitterový účet nově zvoleného prezidenta Spojených států má nevídanou moc. V posledních týdnech se mu například podařilo pohnout světovými finančními trhy nebo vyvolat pozdvižení, když na sociální síti napsal o potřebě posílit americký jaderný arzenál. Zásahy si připsal Trumpův twitterový účet i tento týden.

„Toyota Motor uvedla, že postaví novou továrnu v Baji v Mexiku, kde bude vyrábět vozy Corolla pro Spojené státy. Nic takového! Postavte závod v USA, nebo při dovozu plaťte vysokou daň,“ napsal včera nově zvolený prezident na Twitteru. Akcie automobilky okamžitě klesly.

Twitterový účet ale není zbraní pouze v rukou Donalda Trumpa. Mnohem větší škody by mohli napáchat případní hackeři, kteří by se do téměř nezabezpečeného účtu mohli snadno nabourat. Nově nabitý vliv Donalda Trumpa v kombinaci s nepředvídaností jeho tweetů dělá z jeho účtu navíc obzvláště lákavý hackerský cíl.

Toyota je další na mušce. Trump jí pohrozil mimořádnými cly, pokud se uchýlí do Mexika

sinfin.digital