„Je mi to úplně jedno.“ Komu je určený vzkaz na bundě, ve které jela Trumpová za odebranými dětmi?

adg

„Mě to netrápí, a vás?“ – nápis, který měla první dáma Spojených států Melania Trumpová při cestě na návštěvu detenčního centra v Texasu, kde jsou držené děti oddělené na hranicích od rodičů. Skrytý vzkaz nebo jen nevhodný přešlap?  Význam výrazného bílého nápisu na khaki bundě z konfekčního módního řetězce Zara teď řeší novináři po celém světě. A Bílý dům se to jako předchozí kontroverze Trumpovy manželky snaží hasit.

Jedno je jisté – Melania Trump umí překvapit. Uplynulý týden zarazila Američany veřejným prohlášením, které znělo téměř jako odsouzení praxe separace rodin nelegálních migrantů, jejíž zavedení přišlo v době, kdy je její manžel prezidentem. Ona sama se doposud k politice příliš nevyjadřovala.

Také gesto, ke kterému se odhodlala nyní, vzbudilo značný rozruch. Jak píší NY Times, volba oblečení nebývá u první dámy USA nikdy náhodná; Trumpová velmi často kalkuluje jak s efektem, tak se skrytými vzkazy, které volbou značky či modelu vysílá coby „komentář“ k aktuálnímu dění. U khaki bundy překvapila kromě nápisu i „laciností“ zvoleného modelu – ve výprodeji stál 39 dolarů a první dáma je proslulá mimo jiné tím, že i na obyčejné setkání na zahradě neváhá obléknout designové modely za tisíce dolarů.

Migrační krize v USA: Trump nařídil vrátit rodičům jejich děti, Kongres odmítl tvrdý zákon

sinfin.digital