Zuřivý ničitel, nebo úlisný anglofil? Britské deníky si lámou hlavu nad Trumpovými otočkami

ČTK

lup

Britské deníky si všímají názorového obratu amerického prezidenta Donalda Trumpa, který nejdříve v rozhovoru s bulvárním listem The Sun kritizoval brexitovou dohodu premiérky Theresy Mayové, ale následně ministerskou předsedkyni na společné tiskové konferenci vychvaloval. The Guardian po páteční zkušenosti míní, že Trumpa je snad možné i vystrašit. Naopak The Times se domnívají, že Trump si zároveň hraje na hodného i zlého policajta a ve skutečnosti jen říká pravdu, kterou Britové nechtějí slyšet.

Deník The Guardian označil Trumpovo dosavadní vystupování během jeho evropského turné za hodné Jekylla a Hydea, takže jen stěží vyvolá dojem u evropských diplomatů. "Jednu minutu kolem sebe zuřivě mává demoličním kladivem, druhou si již hraje na úlisného anglofila," napsal list.

Britští politici si nicméně v pátek podle The Guardianu potvrdili, že Trumpa je možné vytrestat a možná i zastrašit, když ho konfrontují se škodami, které napáchal. To se ukázalo na tiskové konferenci s premiérkou Theresou Mayovou, kde vycouval z některých svých nejvíce buřičských poznámek, které předtím ve čtvrtek utrousil v rozhovoru s bulvárním deníkem The Sun.

Umění udělat dohodu? Trump se chlubí schopností vyjednávat, výsledky ale ukazují, že selhává

sinfin.digital