Za smrt mých dětí z MH17 může muž, jehož zadnici jste právě líbal, vyčítá otec obětí Trumpovi

ČTK

raz

Australský otec tří dětí, které zahynuly v roce 2014 při sestřelení malajsijského letu MH17 nad východní Ukrajinou, ostře kritizoval amerického prezidenta Donalda Trumpa za jeho postoj k ruským "lžím". Stalo se tak v souvislosti se čtvrtým výročím katastrofy a pondělním setkáním Trumpa s jeho ruským protějškem Vladimirem Putinem v Helsinkách, informoval dnes zpravodajský server BBC. Mezinárodní skupina vyšetřovatelů, vedená Nizozemskem, dospěla už v říjnu 2015 k závěru, že malajsijský boeing sestřelila protiletadlová raketa Buk, dodaná z Ruska a odpálená z pozic proruských separatistů. Povstalci jakýkoli podíl na sestřelení stroje odmítají, závěry mezinárodního vyšetřování vyvrací i Moskva.

Trump tento týden na summitu s Putinem odmítl přijmout závěry svých zpravodajských služeb o ruském vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016. Poté, co kritici označili Trumpovo vystupování na summitu za neamerické a prokremelské, americký prezident svá slova odvolal.

Australský otec tří dětí z letu MH17 Anthony Maslin Trumpův postoj odsoudil na facebooku. Opakovaně přitom zdůraznil, že americký prezident by se měl oprostit od "falešných zpráv" a držet se "nevyvratitelných faktů".

Lodní palivo migrantům rozežírá kůži, EU si zahrává se životy, říká INFO.CZ lékař z lodi Aquarius

sinfin.digital