Na severu Německa útočník pobodal v autobuse několik lidí. Byla to řež, říká svědkyně

ČTK

luš

V linkovém autobuse v severoněmeckém přístavním městě Lübecku dnes útočník zranil několik lidí. Aktuální bilance podle policie je 12 zraněných. Ministr vnitra Šlesvicka-Holštýnska Hans-Joachim Grote řekl, že incident nepovažuje za terorismus. Mluvčí regionální prokuratury Ulla Hingstová uvedla, že útočníkem byl 34letý německý občan narozený v zahraničí, který dlouhodobě žije v Německu. Portál Lübecker Nachrichten s odvoláním na své zdroje uvedl, že násilník je původem z Íránu.

„Důkazy o politické radikalizaci jakékoli formy nemáme,“ řekla Hingstová. Původně ale tvrdila, že zatím není možné vyloučit žádný motiv, tedy ani terorismus. Podle Groteho ale o terorismus nešlo. Dodal také, že útočník nevykřikoval žádná hesla.

Útočníka podle prokuratury přemohli cestující, podle původních informací se pokusil uprchnout. V autobuse zanechal batoh, ze kterého vycházel kouř. Na místo proto policie povolala pyrotechnickou jednotku. Ta zjistila, že v batohu je hořlavina, žádnou výbušninu ale nenalezla.

Útočník z Hurgady, který smrtelně pobodal Češku, je nesvéprávný. Rodina možná dostane odškodnění

sinfin.digital