Íránští vojáci jsou připraveni na střet s USA. Válka zničí vše, co máte, varuje Teherán Trumpa

ČTK

raz

Velitel íránských revolučních gard Kásem Solejmání pohrozil, že jeho vojáci jsou připraveni na střet se Spojenými státy. Reagoval tak na nedávné varování amerického prezidenta Donalda Trumpa před následky, pokud Teherán ohrozí USA, informovala dnes agentura AP.

Íránský prezident Hasan Rúhání ve středu poznamenal, že nemá zapotřebí komentovat Trumpovy "nesmyslné" výroky. Solejmání, který velí elitní jednotce Kuds, dnes prohlásil, že jeho povinností jakožto vojáka je reagovat.

"Jsme připraveni na střet s vámi," citoval generála server yjc.ir, který je propojen s íránskou státní televizí. Šéfa Bílého domu Solejmání označil za "hazardního hráče". Varoval, že pokud Trump začne válku, zničí vše, co má. "Vy víte, že tato válka zničí vše, co máte. Vy tuto válku začnete a my budeme těmi, kdo ji přivedou ke konci. Proto si musíte dávat pozor na urážení íránského lidu a prezidenta naší republiky," prohlásil Solejmání. "Znáte naši moc v regionu a naše schopnosti v asymetrické válce. Budeme konat a budeme pracovat," dodal velitel.

ANALÝZA: Trump si zahrává se lvím ocasem. Co se skrývá za válkou tweetů mezi Íránem a USA?

sinfin.digital