Nejhorší masovou střelbu v USA halí tajemství. Policejní vyšetřování skončilo bez výsledku

ČTK

luš

Ani deset měsíců po nejtragičtějším masakru střelnou zbraní v moderních dějinách USA neznají vyšetřovatelé odpověď na klíčovou otázku – proč 46letý Stephen Paddock zabil 58 lidí, dalších více než 500 postřelil a nakonec obrátil zbraň proti sobě. Policie dnes oznámila, že vyšetřování tragédie v Las Vegas uzavřela bez určení motivu.

Po stovkách výslechů a tisících hodin práce také policisté nenašli známky širšího spiknutí nebo toho, že by 1. října 2017 na dav návštěvníků koncertu střílel kromě Paddocka ještě někdo jiný. Žádné další obvinění tedy v souvislosti s masakrem nepadne, řekl na tiskové konferenci policejní velitel Joe Lombardo.

Pachatele Paddocka popsal jako „nezajímavého“ muže, který jevil známky problémů, úřady však nemohou s jistotou činit žádné další závěry, napsala agentura AP. Vyšetřování ukázalo, že Paddock byl samotář, který utratil hodně peněz na hazardních hrách. Za poslední dva roky svého života klesl součet prostředků na jeho 14 bankovních účtech z částky 2,1 milionu dolarů (46,5 milionu Kč) na 530.000 dolarů (11,7 milionu Kč), přičemž podle vyšetřovatelů muž zaplatil 600.000 dolarů v kasinech.

Masakr v Las Vegas: Policie zveřejnila záběry ze zásahu proti střelci, který usmrtil desítky lidí

sinfin.digital