Rasista s nezdravým vztahem k dceři, ovládá ho televize Fox. 5 odhalení z nové knihy o Trumpovi

abe

Sotva americký prezident vydýchal skandály kolem vydání knihy Michaela Wolffa Oheň a hněv (Fire and Fury), už se na trhu objevila další publikace, která může Donaldu Trumpovi dělat starosti. Její autorkou je prezidentova bývalá poradkyně Omarosa Manigault Newmanová, která obviňuje Trumpa z rasismu, sexismu a také z nezdravého vztahu s vlastní dcerou. Bílý dům to odmítá s dovětkem, že jde o lži a vyřizování si účtů. Jaká nová odhalení o chování amerického prezidenta a byznysmena kniha Unhinged přinese?

Trump rasista

Newmanová, která byla Trumpovou poradkyní už v době jeho podnikatelské kariéry, tvrdí, že prezident je sexista a rasista, který se nebojí pro afroameričany používat slovo 'negr'. To má údajně dokazovat i několik nahrávek, která vznikly v době natáčení Trumpovy reality show The Apprentice (Učeň), kde se snažil nováčky uvést do tajů realitního byznysu a úspěchu.

„V posledních dvou letech jsem si začala více všímat, jaký je Trump rasista a sexista. To, že používal slovo 'negr' byla jen začátek toho, co jsem s ním pak následně prožila,“ líčí Newmanová, která s prezidentskou kanceláří spolupracovala do loňského prosince. Trump se měl rasisticky vyjadřovat například také o manželovi své poradkyně Kellyanne Conwayové, který je původem z jihovýchodní Asie.

Svědectví ze zákulisí: Takto Trumpův poradce obešel prezidenta a zabránil mu v sabotáži summitu NATO

sinfin.digital