Kdyby mě předvolali, zhroutí se trh, věří Trump. Zastal se exšéfa své kampaně, právníka obvinil ze lži

ČTK

raz

Americký prezident Donald Trump vyjádřil solidaritu s bývalým šéfem své volební kampaně Paulem Manafortem a svého někdejšího osobního právníka Michaela Cohena obvinil, že lže. Šéf Bílého domu tak učinil v rozhovoru, který ve středu poskytl televizní stanici Fox News a který byl odvysílán dnes. Manaforta v úterý porota shledala vinným z daňových úniků a finančních podvodů, Cohen se týž den přiznal mimo jiné k manipulaci s financováním voleb na pokyn Trumpa.

Trump stanici Fox News řekl, že si Manaforta váží za jeho práci pro významné republikánské politiky. Podle prezidenta některé věci, kvůli kterým byl Manafort obviněn, "pravděpodobně dělá každý konzultant, každý lobbyista ve Washingtonu".

Agentura Reuters upozornila, že reportérka, která rozhovor s Trumpem vedla, před jeho odvysíláním tvrdila, že prezident řekl, že bude uvažovat o udělení milosti Paulovi Manafortovi. V rozhovoru, který Fox News odvysílala, ale taková informace nezazněla.

Svého bývalého dlouholetého osobního právníka Michaela Cohena Trump označil za člověka, který pro něj pracoval jen na poloviční úvazek a který si nyní vymýšlí "lži", aby sám sebe před soudem chránil.

Manafort s Cohenem zahnali Trumpa do úzkých, jejich svědectví může prezidenta totálně zničit

sinfin.digital