Ostatní země by měly Rusko víc respektovat, Putin je téměř ideální vůdce, myslí si Rusové

abe

Rusové jsou většinově přesvědčeni, že jejich země se nepokusila nijak ovlivnit americké prezidentské volby. Zároveň věří, že politiku jiných států ovlivňují především Američané. Vyplývá to z rozsáhlého výzkumu Pew Research Center, podle kterého prezidentu Vladimiru Putinovi důvěřuje 81 % Rusů.

Podle dat, která americká výzkumná agentura Pew Research Center sbírala letos v květnu a červenci mezi Rusy, to vypadá, že Vladimir Putin se i nadále těší silné podpoře. Obyvatelé Ruska schvalují jeho zahraniční politiku a 58 % obyvatel mu v ní velmi důvěřuje. 23 % mu věří alespoň částečně.

Rusové se domnívají, že země by měla kvůli zájmům svých občanů zasáhnout i v zahraničí

Přestože je Putin oblíbený, obyvatelé Ruska se navzdory jeho dobře hodnocené zahraniční politice domnívají, že ostatní státy zemi dostatečně nerespektují. Šest z deseti obyvatel si myslí, že by si jejich domovina zasloužila od ostatních mnohem více úcty. Jakým způsobem by toho Rusové chtěli docílit, výzkum nezjišťoval. Většina oslovených, konkrétně 51 %, je ale přesvědčena, že Rusko by mělo zasáhnout, kdyby se jeho občanům dělo v zahraničí nějaké příkoří.

Volby v USA se blíží, Kreml mobilizuje. Ruská RT masivně straní republikánům, ukázala analýza

sinfin.digital