Nejslavnější čínská herečka před několika měsíci záhadně zmizela. Teď promluvila, má velký problém

ČTK

luš

Čínská filmová hvězda Fan Ping-ping, která hrála v i řadách X-men a Iron Man, dostala pokutu 883 milionů jüanů (2,9 miliardy Kč) za daňové úniky a další porušení zákona. Informovala o tom dnes agentura Nová Čína. Sedmatřicetiletá herečka – která začátkem června zmizela, což vyvolalo spekulace o tom, kde se nachází – dnes na sociální síti zveřejnila dlouhou omluvu. Její případ souvisí s vyšetřováním smluv v zábavním průmyslu, jež iniciovala čínská vláda a které nyní nabírá na obrátkách.

Některé filmové hvězdy údajně využívají smlouvy, jimž se přezdívá „jinjangové“. Jedna smlouva obsahuje skutečný výdělek umělce, zatímco na druhé, kterou později dostane finanční úřad, figuruje nižší částka, napsal zpravodajský server BBC.

Nejznámější čínská celebrita je nyní podle BBC držena na neznámém místě. Její účet na sociální síti Weibo, který sleduje 62 milionů příznivců, byl po několik týdnů neaktivní. Dnes ovšem herečka na svém profilu zveřejnila omluvu. „V poslední době zakouším nebývalou bolest. Stydím se za to, co jsem udělala. A zde se všem upřímně omlouvám,“ napsala na čínské obdobě facebooku.

Analýza: Vítězové a poražení Trumpovy nové dohody. USA si ukously nejvíc, tratí hlavně Asie

sinfin.digital