Záhadné zmizení saúdského novináře: zemřel na rozkaz královské rodiny, agenti ho rozřezali, tvrdí Turci

ČTK

lup

Čelní představitelé tureckých bezpečnostních složek dospěli k závěru, že saúdskoarabský opoziční novinář Džamál Chášakdží byl minulý týden zavražděn na rozkaz saúdskoarabské královské rodiny. S odvoláním na nejmenované turecké činitele to v úterý večer napsal deník The New York Times. Chášakdží zmizel poté, co 2. října navštívil saúdskoarabský konzulát v Istanbulu.

Vysoce postavený turecký představitel řekl NYT, že 58letý novinář zemřel do dvou hodin od příchodu na konzulát v rámci rychlé, ale složité operace. Tým saúdskoarabských agentů prý jeho tělo rozřezal speciální pilou na kosti. "Je to jako Pulp Fiction," citoval americký list nejmenovaný zdroj, který promluvil pod podmínkou zachování anonymity.

V den Chášakdžího zmizení minulé úterý prý do Istanbulu dvěma různými lety dorazila skupina 15 agentů Rijádu, mezi nimiž byl také odborník na pitvy. Údajní pracovníci vlády a bezpečnostních složek se v Turecku zdrželi jen několik hodin, dodal zdroj NYT. Turecká bezpečnost údajně usoudila, že vražda novináře byla zadána saúdskoarabským královským dvorem, protože pouze nejvýše postavení představitelé mohou dávat příkazy k takto významným operacím.

Čína tajně zničila vlastního šéfa Interpolu: Měl ukázat, jak je skvělá. Místo toho sám padl na dno

sinfin.digital