Obamová si vyřizuje účty s Trumpem. Ve svých memoárech prozradila, co mu nikdy neodpustí

ČTK

luš

Donald Trump ohrozil před lety svým zpochybňováním místa narození Baracka Obamy rodinu tehdejšího prezidenta, což Trumpovi Michelle Obamová nikdy nezapomene. Bývalá první dáma to napsala ve své životopisné knize Becoming, která nyní vychází v USA a z níž dnes citovala agentura AP. Obamová v memoárech také kritizuje Trumpa za jeho nadřazený postoj k ženám a otevřeně hovoří i o svém manželství. Trump v reakci uvedl, že Obamová za knihu dostala „hodně peněz“ a že „trocha kontroverze“ se v takovém případě vždycky očekává.

V napjatě očekávané biografii, se kterou v úterý ze svého rodného Chicaga vyrazí na turné po Spojených státech, vyjádřila Obamová také „zděšení“, které se jí zmocnilo v listopadu 2016, když zjistila, že Trump bude nástupcem jejího manžela v úřadu prezidenta.

Bývalá první dáma ve své knize také popsala, jak se „třásla vztekem“, když média v říjnu 2016 zveřejnila videozáznam z roku 2005 zachycující Trumpovy obscénní výroky o ženách. Trump se na něm vychloubal, co všechno ho ženy nechávají dělat, protože je slavný.

Demokraté hledají svou tvář. Jejich nové hvězdy porazil i muž s autem na migranty

sinfin.digital